Ajutor

Bine aţi venit în secţiunea destinată ajutorului pentru descărcarea materialelor didactice auxiliare!

Aici găsiţi informaţii în legătură cu paşii pe care trebuie să-i urmaţi pentru a descărca, instala și activa materialele auxiliare digitale.

Pasul 1

Citiţi Termenii şi condiţiile de utilizare!

Vă rugăm să citiţi cu atenţie Termenii şi condiţiile de utilizare înainte de a instala programul software având conţinut educaţional în format multimedia denumit în continuare “PROGRAMUL”. Prin instalarea, copierea sau utilizarea “PROGRAMULUI”, demonstraţi înţelegerea şi acceptarea în totalitate a termenilor şi condiţiilor. Dacă nu sunteţi de acord cu condiţiile acestei înţelegeri, nu instalaţi, nu folosiţi şi nu păstraţi copii ale “PROGRAMULUI”.

Pasul 2

Pentru a putea descărca și activa produsele, vă rugăm să vă creați un cont de utilizator și să vă autentificați în platformă.

  1. Dacă nu aţi mai accesat niciodată  platforma de descărcare a auxiliarelor digitale, apăsaţi butonul Vreau să mă înregistrez.

  2. Dacă v-aţi creat deja un un cont de utilizator, apăsaţi butonul Am deja un cont de utilizator.Pasul 3

  1. Pentru a vă crea un cont de utilizator, apăsaţi butonul Vreau să mă înregistrez.

Completaţi cu date valide toate câmpurile din formular, apoi apăsaţi butonul înregistrează.

  1. Dacă v-aţi creat deja un un cont de utilizator, apăsaţi butonul Am deja un cont de utilizator.

Completaţi adresa de email şi parola pe care le-aţi folosit la înregistrarea contului, apoi apăsaţi butonul Autentificare.

Pasul 4

Pentru a putea descărca și activa produsele, apăsaţi butonul Descarcă produse.

Pasul 5

Apăsaţi butonul Adaugă un produs.

Pasul 6

Introduceți codul unic, ce se regăsește pe fluturaşul primit împreună cu caietul de lucru tipărit, apoi apăsaţi butonul Adaugă.

Pasul 7

  1. Pentru a adăuga un nou produs, apăsaţi din nou butonul Adaugă un produs.

  1. Pentru a descărca un produs, apăsaţi pe coperta produsului adăugat.

Pasul 8

Selectaţi butonul pentru varianta de sistem de operare pentru care doriţi să descărcaţi materialul auxiliar digital.

Atenţie!

Pentru instalarea şi activarea pe un alt dispozitiv, procedura este următoarea:

  • dacă se doreşte instalarea pe un dispozitiv cu acelaşi sistem de operare, se va dezactiva licenţa de pe primul dispozitiv şi se va activa pe noul dispozitiv;

  • dacă se doreşte instalarea pe un dispozitiv cu sistem de operare diferit, atunci se va achiziţiona un produs fizic nou şi odată cu el un fluturaş având un cod unic nou.

Se descarcă un fișier de setup cu extensia .exe pentru Windows si .apk pentru Android. După finalizarea descărcării, este posibil să primiți un mesaj de la sistemul de operare prin care să fiți atenționați că fișierul poate fi periculos. Fișierele descarcate de pe platforma http://dl.manualplusdigital.ro nu sunt periculoase. Alegeți păstrarea fișierului după descărcare pentru a-l putea instala.

Pasul 9

După descărcarea materialului auxiliar digital, se va face instalarea și activarea acestuia pe dispozitivul dorit.

Pentru versiunea Windows

Aplicația functionează numai pe versiunile Winows XP, Vista,7, 8 pe următoarele dispozitive: laptop, desktop și tabletă.

Rulați aplicația cu extensia .exe și instalați aplicația pe dispozitivul dumneavoastră.

ATENȚIE! După instalare, înainte de a deschide aplicația, vă rugăm să vă asigurați că aveți conexiune la internet funcțională. Aceasta este necesară pentru activarea licenței.

Deschideți aplicația instalată și activați-o prin introducerea adresei de e-mail și a parolei de conectare în cadrul platformei http://dl.manualplusdigital.ro. De asemenea, pentru activare, trebuie introdus și codul unic primit pe fluturaș împreună cu materialul auxiliar în formă printată.

ATENȚIE! Dacă aveti o tabletă cu sistem de operare Windows 8.1, pentru activarea “PROGRAMULUI” aveți nevoie de tastatură conectată la tabletă. Această problemă se va rezolva în versiunile ulterioare.

Pentru versiunea Android

Aplicația functionează numai pe tabletă. Instalați aplicația cu extensia .apk pe dispozitivul dumneavoastră.

Deschideți aplicația instalată și activați-o prin introducerea adresei de e-mail și a parolei de conectare în cadrul platformei http://dl.manualplusdigital.ro. De asemenea, pentru activare, trebuie introdus și codul unic primit pe fluturaș împreună cu materialul auxiliar în formă printată.

Pasul 10

Dezactivarea licenței

ATENȚIE! Pentru a face dezactivarea este necesară existența unei conexiuni funționale la Internet.

Operațiunea de dezactivare se poate face din meniul materialului auxiliar multimedia. Se va accesa meniul Setări si apoi butonul Dezactivează licența.

ATENȚIE! Dacă doriți să dezinstalați “PROGRAMUL” de pe sistemul de operare Android, este necesar să dezactivați licența înainte de dezinstalare accesând meniul Setări din meniul “PROGRAMULUI”. Această problemă se va rezolva în versiunile ulterioare.

Observație: Acest pas se va rula numai dacă se dorește instalarea materialului auxiliar pe un alt dispozitiv cu același tip de sistem de operare.